top of page
bgImage

Monique Lily's Blog

Ik hou ervan om in mijn journal te schrijven, mijn ervaringen, inzichten en boodschappen die ik ontvang, als een herinnering om niet te vergeten. en ik deel ze graag met jou.

29 juli 2022

Een bijzondere tekening 

Afgelopen december maakte ik een intuïtieve tekening en die was zo bijzonder dat ik daar over wilde schrijven, wilde delen, inspireren. Maar kon de woorden niet goed vinden dus verdween het weer naar de achtergrond en kwam het er niet van en dat is oké. Het was de tijd niet. Maar nu is het tijd. Ik voel het al een paar dagen en de post van lieve Olga, dat het afgelopen week  de geboortedag was van hun inmiddels overleden zoontje, bevestigde met kippenvel over mijn hele lijf dat het nu inderdaad de tijd IS.

Even terug naar afgelopen December. Opeens voelde ik dat ik ‘moest tekenen’, ik stemde me af met wat prayers en een korte mediatie en voelde de kleuren en begon te krassen. Net als anders liet ik de kleuren en de vormen zonder verwachting over het papier gaan. Het voelde intens en liefdevol… maar het voelde ook alsof dit niet voor mij was. Ik gaf er niet te veel aandacht aan en ging weer terug naar de tekening, maakte nog een rondje, zette wat strepen, nog een kleur, een beetje zo en zo. Opeens was Olga duidelijk aanwezig in mijn gedachten en ik zag haar, dit is Olga! Terwijl ik dit zei kreeg ik tranen in mijn ogen en overal kippenvel. Hoe dan? Ik had Olga al zo’n 16 jaar niet ‘live’ gezien, alleen op FB. Olga was (of is) de vriendin van mijn zusje dus het contact wat er was dat was er alleen als we elkaar daar tegenkwamen maar als we elkaar zagen was het altijd fijn.

Uren tekenende ik en voelde ik Olga, haar liefde en haar verdriet. Ondanks dat het hoofd er wat van vond ging ik gewoon door, in afstemming, dit ging immers niet om mij. Ik ben gewoon het kanaal waar deze energie doorstroomt. Toen ik voelde dat het klaar was en ik er van een afstand naar keek zag ik haar reis, haar liefde, haar kinderen en ja ook kleine Hamza die omringt. Ik zie dat hij omringd is met zoveel liefde en licht door liefdevolle energieën aan gene zijde en voor altijd is verbonden met zijn familie hier. Olga is het stralende middelpunt en houdt al wat zij lief heeft bij elkaar omdat zij liefde is. Wat een energie, wat een boodschap!

Een paar dagen keek ik naar de tekening en wilde het met Olga delen maar ik had geen idee of zij hier wel voor open stond. Ik stuurde haar een berichtje via Messenger en vertelde haar dat ik een intuïtieve tekening had gemaakt en dat ik aan haar en haar reis moest denken. Met lichte nieuwsgierigheid wachtte ik op haar reactie. En wat een mooie reactie, ze reageerde zo bijzonder positief! Ik voelde toch een kleine opluchting. Ze vertelde me dat ze dit (her)kent en ze zich hierin thuis voelt. Ze vertelde me over een droom; haar droom waarin ze een enorme blauwe sluier draagt, die overal heen gaat en alles wat haar lief is omhuld. Ook zag ze een grote boom en een diepe verbinding met de Aarde. Ze kon de droom niet eerder goed onder woorden brengen of uitleggen maar nu ze de tekening ziet weet ze dat dit is wat ze in haar droom heeft gezien. Wow.

Natuurlijk hoort deze tekening bij Olga en ik laat haar weten dat ik hem graag aan haar wil geven. Mijn zusje en ik besluiten de tekening samen te brengen, mooie gelegenheid om elkaar weer even echt te zien. Wat een mooie bijzonder ervaring om iets wat jij gecreëerd hebt aan iemand te mogen geven waar het zoveel voor betekent. Wat een vreugde en liefde voel ik.

Iedere keer als ik naar de foto van de tekening kijk vult het mijn hart met liefde en kracht en weet ik dat alles verbonden is, dat alles één is, dat niets weg gaat, niet echt in ieder geval, dat liefde altijd bestaat en verbindt op wat voor manier dan ook.

Ik ben dankbaar voor deze bijzonder mooie ervaring en voor alles wat er door mij heen door middel van mijn creaties naar buiten de wereld in mag stromen om liefde en licht te verspreiden aan eenieder die er voor open staat en diegene precies dat te mogen geven wat nodig is op dat moment.


In liefde,

Monique Lily

bottom of page